Store Økssø

Store Økssø i Jylland

Store Øksø – beskrivelse

Store Økssø er fyldt med aborrer. De fleste er ret små men nogle kan fanges i spisestørrelse. Store Økssø er en skovsø på 33 hektar. Da den der placeret centralt i Rold Skov, er naturen omkring den frodig og på mange måder overdådig. Dette er endnu et skud på stammen af søer i kategorien – Én af Danmarks smukkeste.

Man kan gå ad en sti hele vejen rundt om søen. Og man kan ligeledes fange aborrer hele vejen rundt.

Søen er både børnevenlig og handicapvenlig. Et fiskeplateau/en fiske terrasse er etableret i den nordlige ende af Store Økssø.

Lystfiskeri i Store Økssø

Der er flere agn som kan gøre sig gældende, når aborrerne i søen skal fanges. Den ene ting de alle gerne må have til fælles, er dog farven… Orange… Er spinneren, blinket, fluen eller evt. gummidyret m.m. orange, fanger man flest aborrer.

Dog kan sort virke som en kontrast, i denne umiddelbart sortvandede sø, på samme måde. Derfor er orm og sorte fluer eller små woblere også en mulighed.

Vandet i denne sø fremstår sort, men er sprit klart. Hvorfor? – Læs mere om det her…

Det spændende ved det “sorte vand” er, at aborrerne har tilpasset sig. De har fået samme farve og har udviklet ekstra store øjne for at kunne se bedre. Næsten som en lille dybhavsfisk. Så selv i en lille sø i Danmark, sker der på sin vis evolution.

Regler for lystfiskeri i søen

Der er på sin vis kun én regel for lystfiskeri i denne smukke sø. Man skal have statens fisketegn. Læs mere om det her: Statens Lystfiskertegn…

Man kan derudover sætte sin egne regler. Eksempelvis:

  • Tag aldrig flere fisk med hjem end man kan spise.
  • Smid ikke skrald, fiskeliner og kroge i naturen.
  • Skal fisken ikke med hjem, men genudsættes, forsøg da at behandle den så nænsomt som muligt.
    (Udover at sætte en krog i fiskens mund)

Parkering: Ved Pavillonen…

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri efter sorte aborrer i søen.

/Jari P.

Se denne fiskevideo fra Store Økssø: