Odense Fjord

Odense Fjord og lystfiskeri

Odense Fjord – information

Odense Fjord er en ganske glimrende og velegnet fjord til lysfiskeri. Selvom den er en del af Fyn, som mange anser som det ypperste område af Danmark til fangst af havørreder, hvilket det ikke er, så er fjorden ganske udmærket men ikke blandt landets bedste.

Dermed ikke sagt at fjorden ikke er god, for det er den, bare ikke i top 5.

Desuden… Hvis man tog ligeså mange kilometer, som der er Fyn rundt, langs kysten vel at mærke, og tog de samme antal kilometer fra den dansk/tyske grænse og op langs Syd- og Sønderjyllands østkyst inkl. fjorde, så ved jeg godt hvilket område jeg ville vælge. Det ville ikke blive Fyn.

Fyn har utrolig mange lækre kystpladser og utrolig mange havørreder rundt om sig. Men gennemsnitsstørrelsen ligger under den, som repræsenteres via. fangster fra de samme antal kilometer af Sønderjylland. Det ville den også gøre hvis man tog og lavede en similær  sammenligning med Midtjylland eller eksempelvis Nordjylland. Antallet af fangster svarer dog noget nær til hinanden pr. lystfisker.

Fyn har markedsført sig godt, når det kommer til lystfiskeri, men det er ikke altid den der råber højst, som er bedst eller mest værd at høre på.

Fyn og Odense Fjord er en oplevelse værd uanset.

Man kan både fange havørreder, makrel, fladfisk, hornfisk og ål i fjorden. Havørrederne året rundt, fladfiskene ligeså, men ålene, makrellerne og hornfiskene, skal gerne fanges i sommerhalvåret.

Havørredfiskeriet i Odense Fjord kan man supplere med en tur til et af Fyns mest utrolige områder, nemlig Hindsholm. Det Odense Fjord til tider kan mangle i form af havørreder i sommerhalvåret kan fanges der istedet.

Fjordområdet

Selvom Odense Fjord ikke er den mest funklende stjerne naturmæssigt, har den dog sine gode sider. Enebærodde er eksempelvis en drømmedestination i sig selv. Turen rundt om denne store landtange er virkelig lækker og havørreder kan fanges hele vejen rundt. Ofte også uanset årstid. Man kan erhverve sig en bog om området her: Rundt om Enebærodde…

En af de lækre ting ved fjorden generelt, er de mange fremkommelige fiskepladser og den særdeles gode vadebund. Når man skal lede efter havørreder i fjorden kan man virkelig komme rundt i waders.

Bundmæssigt er Gabet en af de flotteste fiskepladser i fjorden, som ellers er en smule gold flere steder.

Det er hyggeligt at fiske inde fra de offentlige fiskepladser i Odense Å. Som også kan medregnes i pakken af lystfiskermuligheder ved Odense Fjord og omegn. I åen kan man fange havørreder, men også ål i sommersæsonen.

Læs mere om ålefiskeri her på siden: Ålefiskeri i Danmark…

Må du have held med dit lystfiskeri i Odense Fjord.

/Jari


Se denne side omhandlende fjorden: Lystfiskeri fjorden…