Lystfiskerturisme

Lystfiskerturisme i Danmark

Lystfiskerturisme – information

Lystfiskerturisme kan være god for mange virksomheder, store som små. Også kommunerne rundt om i landet nyder godt af branchen. Der er dog hovedsageligt tale om økonomiske fordele. Men… Turismen er ikke god for naturen.

Især i Sønderjylland og Vestjylland ser man bagsiden af medajlen. Tyske turister valfarter til de to landsdele for at fylde medbragte frysere m.m. med fisk. Det for at tage fiskene med tilbage til Tyskland. Enten for at sælge dem, så ferien i Danmark har været gratis. Eller for at have mad til mange måneder frem i tiden. Den slag fisketurisme er ødelæggende for fiskebestandene i Danmark. Og det har foregået i flere end 50 år.

Ingen har råbt op, fordi penge tilsyneladende er vigtigere.

I Norge har man lavet regler for, hvor mange kg. fisk man må tage ud af landet pr. person. Grunden til at denne regel blev indført, var fordi for mange tyskere tog alt for meget med hjem…

De samme regler bør indføres i Danmark.

Læs mere om bagsiderne her: Turisme og lystfiskeri…

Lystfiskeri

Lystfiskeri er en kæmpe “industri” i dag. En milliardindustri. Den slags penge betyder at selve hobbyen kommer i anden række og forretning kommer i første. Sidst kommer naturen og fiskene. Nuvel, der gøres en del for bl.a. åerne i Danmark, men mest fordi diverse foreninger ikke kan eksistere uden fisk. Hvis fiskene kom i første række skulle der slet ikke fiskes i de danske vandløb. (Men så kan der jo ikke sælges fiskekort og fanges fisk i åen”.) Fisk som eksempelvis havørreden som er i åen for at gyde…
En sandhed de fleste ikke vil anerkende.

De gode sider ved lystfiskeri er dog til at få øje på. Især hvis man ikke grådigt kaster sig over det.

At være i naturen og fiske for at få den ene fisk til aftensmaden er sundt. At fiske for at genudsætte er på mange måder ret besynderligt.

Læs om de mange facetter indenfor lystfiskeri og om dilemaerne jeg også selv har her: Hvem sagde lystfiskeri?

At navigere i den verden som både kaldes sportsfiskeri og lystfiskeri kan være svært. Især hvis naturen skal skænkes en tanke.

Jari – Lystfiskeri Danmark