Kalundborg Fjord

Kalundborgfjord.dk handler om lystfiskeri i Kalundborg Fjord.

Kalundborg Fjord – information

Kalundborg Fjord er ikke en af de mest kendte fjorde i Danmark, men fiskemæssigt kan den være med, blandt den absolutte top. Havørredfiskeriet topper især om foråret, hele sommeren igennem og om efteråret. Under isvintre bør man finde et andet sted at fiske. Der er stort set ingen havørredder at fange under sådan en vinter. En mere mild vinter derimod, kan sagtens byde på spændende og fangstgivende havørredfiskeri.

Fjorden gør det også muligt at dyrke lystfiskeri efter makrel, sild, pighvar, skrubbe og til tider sej og torsk. Også multen kigger ind i Kalundborg Fjord hvert år.

Kalundborg Havn er stedet hvor sild og makrel fanges. Også skrubber, sej og torsk kan til tider fanges derinde. Dog er der flere torsk og sej langs den yderste del af Røsnæs. Oftest fra maj og sommeren igennem.

Asnæs er en af Sjællands bedste sommerpladser til fangst af havørreder. Morgen og aften er at foretrække eller overskyede dage, hvor der kan fanges havørreder hele dagen lang. Nattefiskeriet fra den yderste del, kan være uhyre givende.

Sildene kan fanges forår og efterår, nogle år – hele sommeren igennem. Gerne om aftenen og om natten. Makrellerne ankommer i sensommeren.

Multen indfinder sig fra ca. maj måned og kan findes flere steder. Bl.a. inde i havnen. Pighvarren typisk fra marts/april. Den skal gerne fanges via. aktivt fiskeri hvor der er sandbund. Det kan gøres på begge sider af fjorden.

Læs om hvordan man fanger sild her: Sådan fanger man sild…

Fjordområdet

Rundt om Kalundborg Fjord er naturen virkelig lækker. Store skrænter, bakker, og skove, grænser flere steder ned til vandet. I bunden ligger Kalundborg by og Kalundborg Havn, samt Asnæsværket.

Fjorden er 12 km. lang og ca. 20 meter dyb, det dybeste sted.

De 2 halvøer Røsnæs og Asnæs, er fremragende fiskeområder og trækplaster for mange naturelskere generelt.

Gisseløre ligger næsten helt inde i bunden af fjorden. En lav strandvoldsodde på ca. 1,5 km. Man kan fiske fra begge sider af odden, hvor man finder generelt lavt vand på indersiden og dybt vand på ydersiden.

Flere af fjordens fiskepladser er nemme at komme til og nemme at affiske. Det er naturligvis oftest bedst, at man som kystfisker – fiskende efter havørreder, har waders med. Flere steder kan man få adgang til mere fiskevand iført disse.

God vind og god fangst i Kalundborg Fjord

/Jari


Se fiskepladser og læs mere om lystfiskeri i Kalundborg Fjord her: Lystfiskeri i fjorden…