Haderslev Fjord

haderslevfjord.dk er en side omhandlende lystfiskeri i Haderslev Fjord

Haderslev Fjord – information

Haderslev Fjord minder flere steder om en stor langsomtflydende elv. F.eks. lig Klarelven i Sverige. I fjorden fanges hovedsageligt havørreder og fra maj og 2-3 tre måneder frem, også hornfisk. Havørrederne er i fjorden året rundt, hvor vinter, efterår og forår er topsæsonerne.

Sommerfiskeriet er generelt godt i den yderste del af fjorden. Her er både tale om nordsiden og sydsiden.

Der er en del helårsfredningsbælter i Haderslev Fjord, som rammer begge sider af fjorden. Læs mere og se fredningsbælterne her: Fredningsbælter…

Fjorden er ca. 15 kilometer lang og har en maksdybde på ca. 5 meter.

Sommerfiskeriet kan, for de der er glade for lystfiskeri om natten, byde på gode ålefangster. Ganske almindelige regnorm er vejen frem…

Fjordområdet

Langs Haderslev Fjord er en del skove og enge, som grænser helt ned til vandet flere steder. Der er tale om en sand naturperle i Syd- og Sønderjylland. Det kuperede terræn, som også er langs vandet, følger hovedsageligt fjordbredden i den midterste del.

Flere af fiskepladserne er ikke nemme at finde for førstegangsbesøgende. I linket nederst kan du se hvor du skal parkere, samt hvor og hvornår du kan fange havørrederne på pladserne. Du kan også læse om bestanden af fjordørreder i Haderslev Fjord, som der er en del af.

Flere steder er bunden en anelse blød at gå på. Derfor er det altid vigtigt at træde varsomt, især hvis man er alene ved vandet. Der er få steder hvor man kan fiske fra land. Waders er derfor en nødvendighed ved langt de fleste fiskepladser. Stevelt i den yderste del, samt inde ved Starup Kirke i den inderste del, er et par af undtagelserne. Dog kræves der minimum gummistøvler ved Starup.

Man kan både se havørne og fiskeørne over fjorden og nogen gange, andre spændende dyr.

God vind og god fangst med dit lystfiskeri i Haderslev Fjord.

/Jari


Læs meget mere om lystfiskeri i fjorden her: Lystfiskeri i Haderslev…